ΟΡΟΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

 

Τιμές και χωρητικότητες

Οι τιμές καθώς και η ελάχιστη διαμονή διανυκτερεύσεων αναφέρονται κατά την διάρκεια της κράτησης (πατώντας το κουμπί “Book Now”) και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους όπως επίσης και το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση 1,5€/νύχτα/δωμάτιο. Το ακριβές ποσό της χρέωσης είναι στη διάθεση του πελάτη κατά τη διάρκεια της on-line κράτησης για λόγους απλότητας και διευκόλυνσης. Τα δωμάτια έχουν συγκεκριμένη χωριτηκότητα η οποία αναφέρται στην σελίδα του κάθε δωματίου αλλά και κατά την διάρκεια της κράτησης. Δεν υπάρχουν διαφορετικές τιμές για λιγότερα άτομα απ’το μέγιστο αριθμό που αναφέρεται στο κάθε δωμάτιο. Συνεπώς τα δωμάτια μας μπορούν να κρατηθούν και για λιγότερα άτομα απ’την αναφερόμενη αλλά δεν υπάρχουν ειδικές τιμές και χρεώνονται σύμφωνα με την κανονική χωρητικότητα του δωματίου.

Προκαταβολή

Όλες οι κρατήσεις απαιτούν 30% προκαταβολή του συνολικού ποσού της κράτησης. Μπορείτε να πληρώσετε κατά τη διάρκεια της κράτησης με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κατάθεση σε λογαριασμό μετά την διαδικασία της κράτησης. Η κράτηση θα ισχύει για περιορισμένο χρόνο εως ότου ολοκληρωθεί η τραπεζική μεταφορά. Ο χρόνος αυτός δηλώνεται με σαφή τρόπο στο email της κράτησης ή δηλώνεται στον πελάτη με τον εκάστοτε επικοινωνιακό τρόπο κράτησης. Όταν γίνονται ερωτήσεις κρατήσεων μέσω email και κατά τη διάρκεια αυτών, κανένα δωμάτιο δεν δεσμεύεται για το χρονικό διάστημα της επικοινωνίας του πελάτη με τον υπεύθυνο κρατήσεών μας ή υπονοείται, εκτός αν αναφέρεται ρητά σε κάποιο απ’τα email επικοινωνίας. Συνεπώς μόνο με την ολοκλήρωση της τραπεζικής μεταφοράς ολοκληρώνεται και η κράτηση του δωματίου.

Παιδιά

Τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτα. Το κατάλυμμα διαθέτει 1 παρκοκρέβατο για να εξυπηρετήσει τα μικρότερα παιδιά αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση πρώτα για τον αριθμό των παιδιών κάτω των 3 ετών. Η Δονούσα είναι ένας πολύ απομακρυσμένος προορισμός χωρίς νοσοκομεία, χωρίς ειδικευμένη περίθαλψη στο ιατρείο του χωριού, χωρίς φαρμακείο και ελάχιστα δρομολόγια πλοίων. Συνεπώς προτείνεται να φέρετε μαζί σας όλα τα φάρμακα που πιθανόν να χρειαστείτε εσείς και το παιδί σας.

Ελάχιστη και μέγιστη παραμονή

Η ελάχιστη διαμονή για οποιαδήποτε κράτηση είναι 3 διανυκτερεύσεις. Η μέγιστη παραμονή είναι 15 ημέρες τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβρη και 10 ημέρες τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Κατοικίδια

Στον ξενώνα μας δεχόμαστε κατοικίδια. Ο μόνος κανόνας είναι να μην κοιμάται το ζωάκι πάνω στο κρεβάτι. Θα σας παρακαλούσαμε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ φροντίδας του, καθώς έτσι θα μας βοηθήσετε και εμάς στον καλύτερο καθαρισμό του χώρου και προετοιμασίας του για τους επόμενους επισκέπτες.

Μη δηλωμένοι επισκέπτες

Δεν επιτρέπεται η διαμονή περισσοτέρων ατόμων απ’τα συμφωνηθέντα άτομα της κράτησης. Οποιαδήποτε παράβαση διαπιστωθεί για τον οποιονδήποτε λόγο (π.χ. ξαφνική εμφάνιση επισκέπτη για τους ήδη διαμένοντες πελάτες, πρόσκληση τρίτων επισκεπτών για διαμονή εκτός των ήδη διαμενόντων πελατών κλπ), η διεύθυνση δύναται να ακυρώσει την κράτηση εξ’ολοκλήρου των ήδη διαμενόντων και την εκκένωση των δωματίων με έννομα μέσα σύμφωνα με την απόφαση Άρθρο 8 του ν. 1652/30-10-1986 (ΦEK 167 A’). Προκειμένου να αποφεφχθούν τέτοιες καταστάσεις, δυσάρεστες στην διεύθυνση και στους διαμένοντες πελάτες, καλό θα ήταν να ενημερώνεται η διεύθυνση για την εκάστοτε περίπτωση (πχ. ξαφνική εμφάνιση διαμένοντα επισκέπτη) και η εύρεση συμφωνίας επί του θέματος προκειμένου την έννομη επίλυση.

Check-in & Check-out

Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (η οποία ορίζεται απ’τα δρομολόγια των πλοίων – συνήθως στις αρχές Ιουνίου) το check-out γίνεται στις 11.00 πμ.

Θα είμαστε στο λιμάνι να σας παραλάβουμε μόλις φτάσετε και να σας οδηγήσουμε στον ξενώνα μας. Η πληροφορία του πλοίου άφιξης και αναχώρησης είναι απαραίτητη για αυτό το λόγο και ζητείται πάντα κατά τη διάρκεια της κράτησης. Αν έχετε όχημα τότε και πάλι θα σας συναντήσουμε στο λιμάνι για να σας καλοσωρίσουμε και να σας δώσουμε πληροφορίες για το πως θα φτάσετε σε εμας.

Κατα την αναχώρησή σας θα σας μεταφέρουμε στο λιμάνι και πάλι. Όταν το πλοίο αναχωρεί το βράδυ τότε μπορούμε να κρατήσουμε τις βαλίτσες σας στον ξενώνα και να σας μεταφέρουμε τα πράγματα στο λιμάνι όπου θα τα παραλάβετε για την αναχώρησή σας.

Αν δεν έρχεστε στο/φεύγετε από το κατάλυμμα με πλοίο (πχ. άφιξη από/αναχώρηση προς άλλο κατάλυμμα στο νησί) τότε το check-in και check-out γίνεται με συνεννόηση με τον πελάτη και πάντα κατόπιν διαθεσιμότητας. Επίσης, αν θέλετε να καθυστερήσετε την άφιξή σας στο κατάλυμμα μετά την άφιξη του πλοίου, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε.

Parking

Αν έρχεστε με αυτοκίνητο ή μηχανή θα μπορείτε να παρκάρετε έξω απ΄τον ξενώνα μας. Ο χώρος είναι ιδιόκτητος και δεν υπάρχει καμμία χρέωση.

Πρωϊνό

Το κατάλυμα μας παρέχει πρωινό σε καλάθι (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Προκαταβολή ή/και εξώφληση με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για να πληρώσετε την προκαταβολή κατά την κράτησή σας. Παρακαλούμε να προσέξετε ότι η κάρτα σας δεν χρεώνεται τη στιγμή της κράτησής σας. Συνήθως χρεώνεται μερικά λεπτά ή σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες. Η στιγμή της χρέωσης εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και πραγματοποιείται τη στιγμή που πληρούνται όλοι αυτοί οι παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν τη συμπλήρωση ελλιπών πληροφοριών κράτησης από τον πελάτη, όπως προβληματική συμπλήρωση στοιχείων της κάρτας, παράληψη πληροφοριών άφιξης και αναχώρησης απ’τον πελάτη, έλλειψη ανακοινωμένων δρομολογίων πλοίων κλπ. ή άλλα οργανωτικά θέματα του καταλύματος, τραπεζικές δυσκολίες κλπ.

Τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν αποθηκεύονται σε καμία μορφή στους διακομιστές μας. Ο χειρισμός τους και η χρέωση γίνεται μέσω της beds24.com, η οποία είναι και υπεύθυνή για όλες τις οικονομικές πληροφορίες των πελατών και άλλους νόμους περί ιδιωτικότητας και προστασίας. Εάν επιθυμείτε να μάθετε τις ακριβείς διαδικασίες, τις πληροφορίες που αποθηκεύονται και τον τρόπο χρήσης τους, μπορείτε να διαβάσετε εδώ την πολιτική απορρήτου τους ή να επικοινωνήσετε μαζί τους απευθείας στο admin@mpksystems.com.

Οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που γίνονται αποδεκτές είναι οι Visa ™, Mastercard ™, Diners Club ™.

Προκαταβολή ή/και εξώφληση με τραπεζική κατάθεση

Προεξοφλήστε ή προκαταβάλετε το κόστος της διαμονής σας στον παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK
Δικαιούχος: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
IBAN: GR5401408390839002002004353
SWIFT/BIC code: CRBAGRAA

και στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής με email στο info@dimitrakisguesthouse.gr ή ενημερώστε μας τηλεφωνικά στο +30 6988476663.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Χρεώσεις ακύρωσης κράτησης μετά την προκαταβολή:

– 30 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης: Δωρεάν (Επιστροφή προκαταβολής)
– Από 30 εώς 15 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης: Χρέωση 30% της αξίας διαμονής (παρακράτηση προκαταβολής)
– Από 15 εώς την ημέρα της άφιξης: Χρέωση 100% της αξίας διαμονής (χρεώνεται η κάρτα σας με το υπολειπόμενο ποσό του συνόλου της διαμονής)

Χρεώσεις ακύρωσης κράτησης κατά τη διάρκεια της διαμονής:

– Αν αποφασίσετε να αποχωρήσετε πριν το τέλος της κράτησής σας, για τον οποιοδήποτε λόγο, θα χρεωθείτε με όλο το ποσό της κράτησης.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αλλαγές μπορούν να γίνουν εώς και 15 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης δωρεάν βάση διαθεσιμότητας και αφορούν μόνο το ίδιο σύνολο ημερών κράτησης. Αν γίνει αλλαγή με μείωση των ημερών του συνόλου διαμονής (βλ. πολιτική ακύρωσης), τότε η μείωση θεωρείται ακύρωση και το συνολικό ποσό χρέωσης της κράτησης θα παραμείνει το ίδιο με την αρχική κράτηση.
Η προκαταβολή θα ισχύει κανονικά για την νέα κράτηση.
Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τότε η χρέωση ακολουθεί τον παραπάνω πίνακα ακυρώσεων.

ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η χρέωση για μη εμφάνιση σε κάθε περίπτωση είναι 100% της αξίας διαμονής (χρεώνεται η κάρτα σας με το συνολικό ποσό της διαμονής μείον την προκαταβολή)